Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Peter Hendriks

Kunstproject Raven in De Waard officieel geopend

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN – Het kunstproject 'Raven in De Waard 'is vrijdagmiddag officieel geopend door wethouder Erik Weijers van de gemeente Berg en Dal. Weijers zou de Raven onthullen boven op de zandwininstallatie maar door de harde wind is hier van afgezien.

De raven die het kunstproject symboliseren waren een dag eerder al gespot door fotograaf Marcel Vink , die de vier raven met zijn drone heeft weten vast te leggen. De vier raven zaten boven op de zandwininstallatie elk in een houding zodat ze kunnen gaan fungeren als windvaan. Vrijdagmiddag was het dan zover dat het kunstwerk - dat de relatie tussen natuur, recreatie en techniek verbeeld met als verbindende factor de raaf- officieel kon worden geopend. Het project is tot stand gekomen door de gemeente Berg en Dal en K3 Delta om de zandwininstallatie in de Millingerwaard met een kunstwerk te verrijken.

Wethouder Erik Weijers was blij dat aan dit kunstproject een educatieve en creatieve opdracht was gekoppeld voor zes basisscholen in Groesbeek, Millingen, Ooij, Leuth, Kekerdom en Beek. De scholen moesten op hun manier de Raaf aankleden, de mooiste viel in de prijzen. Voor directeur Jan Willem van der Kamp van K3Delta was het moeilijk om de mooiste raaf eruit te halen waarna hij besloot dat alle zes scholen gewonnen hadden. Zij krijgen allemaal een excursie op de zandwininstallatie. Het kunstwerk symboliseert de wens dat de raaf in de toekomst weer zal terugkeren in het natuurgebied de Millingerwaard. Het ontwerpbureau Van Bindsbergen Visser en de maker Stichting Kunst in Millingen mogen best trots zijn want hun kunstproject is geslaagd.

reageer als eerste
Meer berichten