Boek&Buffet in Leuth met Jan van Eck

Algemeen

LEUTH - Op dinsdag 24 oktober verzorgt 't Kookhus in samenwerking met de bibliotheek OBGZ weer een Boek&Buffet in het kulturhus van Leuth.

Oktober is de maand van de geschiedenis en daarom is deze keer Jan van Eck uitgenodigd. Jan is bekend als cultuurhistoricus en hij heeft al vele publicaties over mensen, organisaties en gebeurtenissen uit Leuth het licht doen zien. Het opnieuw ijken van de geschiedenis lijkt aan de orde van de dag. Zo heeft onlangs de Nederlandse regering besloten om het Nederlandse koloniale verleden in Indonesië te onderwerpen aan een nieuw breed opgezet historisch onderzoek, omdat het debat over deze dekolonisatieoorlog van 1945 tot 1950 nog altijd niet is verstomd.

Dit is ook de aanleiding om Jan te laten vertellen over Onze jongens in de Oost, het verhaal over de Leuthse veteranen van Nederlands-Indië, Nieuw Guinea en Korea. In het boek schildert Jan portretten van veel mannen uit Leuth die naar de oorlog werden gestuurd in de Oost. Daaraan voorafgaand zal Jan worden geïnterviewd over zijn eigen leven en de vele andere werken die hij heeft geschreven.

Het programma in het Leuthse kulturhus begint om 18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur). Omdat er veel mensen worden verwacht, en de plaatsen beperkt zijn, is vooraf aanmelden noodzakelijk via de site van het Kookhus: www.kookhusleuth.simpsite.nl.

De toegangsprijs inclusief buffet bedraagt vijf euro en voor de vaste bezoekers van het Kookhus vier euro.

Uitgelicht

Digitale krant