Afbeelding

Lezing Karl Leisner

Algemeen

GROESBEEK - Dinsdag 24 oktober is er in het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek om 20.00 uur een lezing over Karl Leisner.

Karl Leisner (1915-1945) was een jonge man in opleiding tot priester die het nationaalsocialisme afwees en vervolgens door de Gestapo werd opgepakt. Hij kwam in Dachau terecht en stierf enkele maanden na de bevrijding van dit kamp aan tuberculose. Leisner werd begraven in Kleve - niet ver van Groesbeek - en nadien bijgezet in de Dom van Xanten.

Theo Giesbers en Christoph Scholten (pastoor van Kranenburg) vertellen tijdens deze lezing (deels in het Nederlands en deels in het Duits) meer over het leven van Leisner en de relatie die de priester had met Groesbeek. Daarnaast komt het geloof van Leisner aan bod en zijn leven tijdens WO2. De presentatie wordt gevolgd door de documentairefilm “Karl Leisner, Christ aus LEIDENschaft”, een productie van Max Kronawitter. Deze documentairefilm (Duitstalig zonder Nederlandse ondertiteling) belicht naast de gevangenschap van Karl Leisner in het concentratiekamp Dachau ook zijn tijd als jeugdgroepsleider en student.

Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. De entree is gratis. Reserveren is noodzakelijk via 024 3974404 of info@bevrijdingsmuseum.nl. Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 is gevestigd aan Wylerbaan 4 in Groesbeek.

Uitgelicht

Digitale krant