Afbeelding

Presentatie Millings Jaarboek

Algemeen

MILLINGEN - Het Millings Jaarboek is er ook dit jaar weer in geslaagd om een aantal boeiende verhalen uit het verre en meer recente verleden te bundelen in de 20e editie. Zo schreef Martien Spann een boeiend verhaal over zijn jeugdherinneringen aan de Bloedakker.

De Bloedakker zal voor veel Millingenaren een begrip zijn, zeker voor de ouderen onder ons die een deel van hun leven in deze wijk hebben gewoond. Maar er is veel veranderd, vergeten en zelfs verdwenen. Goed dat de herinneringen van Martien aan deze wijk in het 20e jaarboek bewaard zullen blijven.

Een ander prachtig verhaal is ‘Van vachtenschouw tot knuppelploeg’. Hierin beschrijven Hennie Sibon en Vera Veldhuis een prachtig verhaal over de verkennerij in de periode 1946 tot 1963. Veel informatie is teruggevonden in goed bewaard gebleven logboeken. De verkennerij is voor veel Millingse jongens in een periode van hun leven bepalend geweest en die zullen smullen van deze herinneringen.

De presentatie van deel 20 van het Millings Jaarboek vindt plaats op zaterdag 18 november bij Koffie- en Eethuis de Gelderse Poort in Millingen aan de Rijn. Inloop is vanaf 14.30 en het officiële gedeelte start om 15.00 uur. De entree is gratis.

Ook dit jaar kunt u na afloop gebruik maken van een driegangen-buffet dat Erica en Willy serveren. Het buffet gaat door als minimaal 20 personen hieraan deelnemen. Men kan zich daarvoor opgeven bij tonvanraaij@hotmail.nl of info@millingsjaarboek.nl. De kosten bedragen 17,50 euro en moeten ter plekke worden afgerekend met de Gelderse Poort.

Uitgelicht

Digitale krant