Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Intern feestje in Moeder en Kind Huis Groesbeek

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Maandagmorgen was het een grote verrassing voor het echtpaar Harold en Margriet Tjalsma, dat samen met zeven begeleiders het Moeder en Kind Huis aan De Strekel in Groesbeek bestieren.

Het Moeder en Kind Huis -dat sinds 2013 in de voormalige school was gevestigd- was de uit haar jasje gegroeid. Er was dringend behoefte aan een extra keuken en een grotere woonkamer. In drie maanden is de bouw gerealiseerd door aannemer Kaal en mocht Margriet maandagmorgen het lint doorknippen, terwijl de gasten op de trap zaten te wachten. In de nieuwe keuken stond gebak voor hen klaar.

In het Groesbeekse moeder en kind huis verblijven momenteel acht moeders en een vader (echtpaar) met in totaal negen kinderen in de leeftijd van 0 - 4 jaar. De bewoners komen uit de gehele regio. Daarnaast is er intern ook nog een kinderdagverblijf, zodat de begeleiders kunnen zien hoe de kinderen zich ontwikkelen zonder hun moeder.

Als de kinderen tussen de 4 en 5 jaar zijn, vertrekken ze uit Groesbeek en worden dan opgevangen door een andere instelling. "Hier hebben we best een strak programma", laat Margriet weten. "Wij zelf wonen in hetzelfde pand aan de andere kant en hebben zelf drie kinderen en vier pleegkinderen. Wij zijn bijzonder blij met deze nieuwe ruimten. Zo kunnen we ook apart gesprekken met de moeders voeren en dat is erg belangrijk", aldus Margriet.

Uitgelicht

Digitale krant