Afbeelding

Natuurwerkdag Landschapsbeheer Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - Op zaterdag 4 november vindt voor de zeventiende keer de landelijke Natuurwerkdag plaats. Ook in Groesbeek kunnen natuurliefhebbers hun handen uit de mouwen steken en iets terug doen voor de natuur. Landschapsbeheer Groesbeek (LBG) organiseert samen met jeugdnatuurclub De Aardhommels dit jaar de natuurwerkdag in de spoorkuil in het Groesbeekse bos.

Onder professionele begeleiding kan iedereen meehelpen met diverse onderhoudswerkzaamheden zoals snoeien van bomen, het verwijderen van braam vogelkers en berk, en het maken van takkenrillen. Deelnemers dragen er zo aan bij dat de spoorkuil nog mooier wordt. Deelname is uiteraard gratis. Dus: Kom en werk mee! Met LBG! Natuur en landschap zijn essentieel voor een mooie en prettige leefomgeving. Het doel van de Natuurwerkdag is dan ook om meer mensen in Nederland bewust te maken van natuur en landschap. Iedereen die zich al eens actief heeft ingezet voor de eigen omgeving is razend enthousiast en komt volgend jaar weer. Laat zien dat jij het ook belangrijk vindt om de mooie plekjes in Nederland in stand te houden.

Samen met mensen die zich ook willen inzetten voor natuur en landschap een dag genieten van buiten zijn, het fysiek bezig zijn en met elkaar zorgen dat een klus geklaard wordt. Tussendoor gezellig pauzeren met een lekkere lunch en de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen.

Help daarom op zaterdag 4 november van 9.00 tot 13.30 uur, de natuur, natuur te laten zijn. Hopelijk ben jij er deze keer ook (weer) bij. Verzamelpunt is de recreatieweide bij de Dominee Visscherlaan 2 in Groesbeek, woning SBB.

Uitgelicht

Digitale krant