Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Voor Elkaar van start in Millingen aan de Rijn

Algemeen

Foto: Peter Hendriks

BERG EN DAL – Het jongerenwerk van Forte Welzijn heeft in samenwerking met de gemeente Berg en Dal een project ontwikkeld voor kinderen van de groepen 8, dat gaat over vrijwilligerswerk. Tijdens dit project leren kinderen wat vrijwilligerswerk inhoudt, voor wie of wat je dit allemaal kan doen en dat het ook nog leuk is om te doen.

Kinderen hebben spelenderwijs geleerd hoe je een ander een plezier kunt doen. Voor dit doel hebben de kinderen uit handen van wethouder Erik Weijers een cheque ontvangen van 350 euro om de activiteiten te bekostigen. Basisschool Sint-Martinus uit Millingen aan de Rijn heeft onlangs de spits mogen afbijten. De leerlingen hebben gekozen voor gasthuis Sint-Jan de Deo. De bewoners worden extra verwend omdat er twee groepen 8 zijn, dus twee dagen feest. Er is afgelopen donderdag en vrijdag met de ouderen bingo gespeeld (met eigen gemaakte prijsjes), lekkere hapjes gemaakt voorbij de koffie en een heuse talentenshow opgevoerd. Daarnaast waren er toneelstukjes, moppentappers en werd een muziekstuk op de viool uitgevoerd.

Maandagmorgen is het jongerenwerk aangeschoven in de schoolbanken van groep 8 van basisschool 't Vossenhol in Groesbeek waar de volgende groep kinderen een leuke dag voor zich zelf en een ander opzetten.

Uitgelicht

Digitale krant