Afbeelding
Foto: Bert Roodbeen

Allemaal Oomen bijeen in Groesbeek...

Algemeen

Foto: Bert Roodbeen

GROESBEEK – Zondagmiddag kwamen voor de tweede maal de de nazaten van de familie Oomen bij elkaar voor de tweede contactdag. Allemaal nazaten en aanhang van de Oomens die hun wortel hebben liggen in de voormalige smederij van de familie Oomen aan de Dorpsstraat in Groesbeek waar nu brouwerij D'n Drul is gevestigd.

Het merendeel van de Oomens is uitgewaaid naar het Brabantse land. Van Reek, Loosbroek tot aan Heeswijk Dinter. En ook Groesbeek was uiteraard van de partij. Voordat zij naar de contactdag gingen hebben verschillende Oomens een bezoek gebracht aan brouwerij D'n Drul. Zij waren onder de indruk van de verschillende smederij-attributen die in het interieur van D'n Drul verwerkt waren.

Vervolgens toog het gezelschap naar -hoe kan het ook anders- café-zaal Oomen aan de Reestraat op De Horst. Daar werden door de 61 aanwezigen onder het genot van een hapje en een drankje verschillende oude koeien uit de sloot gehaald, zoals onder andere dat ome Antoon altijd tegen de kinderen vertelde 'Wij zijn ook familie van de koningin want die moet ook Oomen tegen ons zeggen'. Het was een gezellig samenzijn, dat zeer waarschijnlijk over vijf jaar weer een vervolg zal krijgen.

Uitgelicht

Digitale krant