Afbeelding
Foto: Peter Hendriks

Echtpaar Klaassen-Cornelissen ziet er briljant uit!

Algemeen

Foto: Peter Hendriks

GROESBEEK – Het is bijna niet te geloven maar het briljant echtpaar Matthijs en Greet Klaassen – Cornelissen ziet er ondanks de leeftijd er briljant uit. Matthijs is 86 en Greet 82 jaar.

66 jaar geleden zijn ze elkaar tegengekomen op een dansavond in Nijmegen. Matthijs die goed dansen kon, kwam daar Greet Cornelissen halen voor een tango en later voor een swing en vanaf die tijd wisten ze dat ze voor elkaar bestemd waren. Het was liefde op het eerste gezicht. weet Greet zich nog als de dag van vandaag te herinneren. Na een jaar verkering te hebben gehad, was Matthijs het driemaal in de week op de fiets naar Nijmegen.

Fietsen zat in het bloed en ging het stel trouwen. Maar dansen is tot op de dag van vandaag de grootste hobby gebleven van zowel Matthijs als Greet. Iedere zondagavond zijn ze – nu al ruim 20 jaar - in het Brabantse Herpen te vinden bij Danssalon Thekes tijdens de wekelijkse dansavond, waar Matthijs zelf nog steeds met zijn auto naar toe rijdt. Ook daar spelen wel eens Groesbeekse bandjes zoals Sunday en Sowieso.

Matthijs heeft na zijn diensttijd veertig jaar lang in de bouw gewerkt door heel Nederland en was later als dakdekker actief. In 1970 moest Matthijs wegens rugklachten stoppen met werken en kwam in de WAO terecht. Greet heeft altijd in de interieurverzorging gezeten; vroeger in Nijmegen en later twintig jaar bij De Beier op Klein Amerika in Groesbeek.

Het briljante paar heeft drie dochters en één zoon gekregen en heeft zeven kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. Ondanks dat de gezondheid Greet wat in de weg staat, blijven ze hun grote hobby dansen volhouden zolang ze kunnen. Zaterdag 11 november is het briljante huwelijksfeest gevierd in De Linde met muziek van Jersey uit Wijchen, die ze van Herpen kennen. Burgemeester Slinkman heeft vrijdagmorgen een bezoek gebracht aan het briljante paar. Een bezoek, dat vergezeld ging van een prachtige bloementaart en een ingelijste trouwakte.

Uitgelicht

Digitale krant