Afbeelding
Foto: Ilse Aarsman

Expositie Beeldende Vrouwen in Persingen

Algemeen

PERSINGEN - Ilse Aarsman uit Elst (schilderijen) Liz Schieving uit de Molenhoek (zilveren sieraden en bronzen beelden) en Ans Hendriksen uit Beek-Ubbergen (beelden) houden een expositie in het Persings kerkje aan de Persingensestraat 7 in Persingen op 2 en 3 december van 11.00 - 17.00 uur met als thema: 'beeldende vrouwen'.

"Dit doen wij door onze kunst te bundelen en gezamenlijk dit te laten zien aan anderen, die kunnen meegenieten van deze prachtige samenstelling." Het wordt feestelijk geopend op zaterdag om 12.00 uur door Elisabeth Tuijnman en muzikaal omlijst door Rita Lusing, Joop Koopman en Rob de Waal.

Ilse Aarsman Elst, Overbetuwe. Haar schilderijen hebben een sterke kracht door de werking van licht en zijn warm en helder van kleur. Recenter werk wordt geïnspireerd door de natuur: krachtig neergezet met paletmes, alsof het beweegt. Haar werk kent een diversiteit aan technieken, gebruikmakend van acrylverf, inkt en krijt.

Ans Hendriksen Beek-Ubbergen. Boetseren doet ze haar hele leven. Ze maakt vrouwenbeelden in chamotte klei, grof of fijn en bij voorkeur met zwarte klei. Ze vindt het leuke aan het werken met klei dat klei zo gewillig is: het laat zich gemakkelijk bewerken. Ze werkt graag met haar handen en het is voor haar een uitdaging te zoeken naar de grenzen van wat haalbaar is.

Liz Schieving Molenhoek. Haar thema’s zijn vooral mens en dier: het vertellen van hun ‘verhalen’ door ze vorm te geven in beelden, die ook in brons worden uitgewerkt. In 2007 is haar liefde voor het maken van sieraden ontstaan, waarbij zij zich laat inspireren door uiteenlopende vormen en stijlen. Ze werkt niet alleen met zilver maar combineert dit vaak ook met hout, kunststof of email.

Uitgelicht

Digitale krant