Afbeelding
Foto: Hein van Deursen

Wielie de fluitende dolle draaier Prins van Boemelgat

Algemeen

MILLINGEN - Beloftes moet je nakomen. Dat deden de Deurdouwers in Millingen aan de Rijn en dat deed ook hun nieuwe heerser.

In 1970 was Prins Willem van de Leut(h) de derde prins van Millingen. Zijn, toen nog zeer jonge zoon, beloofde hem eens zijn opvolger te worden. De belofte is nu ingelost. René Wieland zoon van Wim en Riet is prins van Boemelgat. Hij werd op de elfde van de elfde door de deurdouwers geproclameerd tijdens een uitstekende pronkzitting in hotel Millings Centrum.

Een avond die, conform de belofte van de Deurdouwers, volledig gepresenteerd werd door Millingse artiesten. De beide buuts van Barry van Heumen en Wilco Janssen vonden zeker waardering bij het publiek, dat dusdanig massaal was toegestroomd dat de zaal volledig was uitverkocht. Ook de play backgroep en de dansgardes maakten met show en gardedans de avond tot een genot om naar te kijken. Bijzonder was het eerste optreden van de mini’s. Een nieuwe dansgroep van kinderen van 4 tot 6 jaar. De dans was naast erg leuk ook erg vertederend. Ook de beide andere gardes (Puppies en Rellebellen) lieten zien dat er stevig getraind was. Vermeldenswaard was hierbij dat de Rellebellen volledig in het nieuw gestoken waren. De Puppies zullen op de eerstvolgende zitting dit voorbeeld volgen , zo beloofde de voorzitter. Daarnaast was het afsluitende feest meer dan gezellig. De nieuwe prins was al direct in zijn element en liep volop de polonaise. Een uitstekende opmaat voor het komend carnaval.

Uitgelicht

Digitale krant