Afbeelding

Zalmpodium presenteert : Karel Bosman

Algemeen

MILLINGEN - Zondag 26 november om 14.00 uur is er een optreden door Karel Bosman in het Kerkje Zalmstraat in Millingen aan de Rijn

Karel Bosman voelt zich een zanger, componist en tekstdichter zonder mandaat, met een grote liefde voor poëzie. Jarenlang stond hij als medewerker en muzikale begeleider op het podium met zijn vriend en grote voorbeeld Willem Wilmink. De dichter is dood, maar de zanger houdt hem in leven door zijn teksten te blijven vertolken en in eigen werk zijn adviezen op te volgen.

En zo zijn er dan de korte verhalen op muziek over kleine helden, over kleine avonturen en over de geur van het nieuwe die alles ooit had. Over de kalme kwaliteit van een oude volksbuurt, over de dromers van toen die veel te laat alleen maar naar bed gingen om wakker te worden in een betere wereld… Herinneringen aan wat voorbij ging, de eerste liefdes, het grote verlangen zonder te weten waarnaar… Aan het zoeken naar evenwicht, aan het rebelse gevoel in bruine kroegen waar de nicotine van de zoldering droop! Verhalen van een babyboomer die ook wel weet dat er geen eer meer te behalen is aan de idealen van weleer… Maar is het dan voor zwijgen nu al tijd?

Karel Bosman schrijft en zingt liedjes, weemoedig soms, maar de toon is licht en de humor nooit ver, want hij heeft goed naar Willem Wilmink geluisterd…

De entree voor dit uniek concertje is gratis, maar zoals gewoonlijk zal aan het eind de mooie zwarte hoge hoed zijn rondje maken! Komt op tijd…want : "Vol is vol", zei de pastoor!

Uitgelicht

Digitale krant