Afbeelding

Warm met zo min mogelijk gas: een route

Algemeen

BEEK - DuurzaamBeek café presenteert: Een warm samenzijn in het Kulturhus in Beek op woensdag 13 december.

Voor de zevende keer is iedereen welkom op een bijeenkomst van het DuurzaamBeek Café in het Kulturhus in Beek. "Met het thema van deze avond willen we een route vinden naar behaaglijk wonen en werken met zo min mogelijk gasverbruik. Uiteindelijk willen we van het gas af om zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Maar hoe ver kunnen we daar mee komen en onder welke voorwaarden? Welke stappen kunnen we zetten op de korte en de langere termijn? Wat zijn mogelijk goede tussenstappen en hoe pak je die aan? Wat kan iedereen zelf doen en wanneer is een wijkgerichte aanpak nodig? En wat als ik in een monument woon?"

Programma

"Kortom, we staan voor een grote uitdaging en we laten verschillende aspecten daarvan aan bod komen. We starten met een inspirerende inleiding van Marjo Kroese, projectleider bij het Klimaatverbond. Daarna zijn er korte presentaties over concrete mogelijkheden, zoals waterpompen, all electric- of hybridevormen van energiezuinige verwarming.

Daarna kunt u aanschuiven bij de thematafels om van gedachten te wisselen met andere deelnemers over een van de onderwerpen. Vaak leidt dat tot verrassende ideeën en initiatieven om samen te werken aan duurzaamheid. In een gezellige en ontspannen sfeer. Neem uw familie, buren en vrienden mee op woensdag 13 december en laat u verrassen. Inloop vanaf 19.30 uur, we starten om 20.00 uur", aldus Gerhard Boot, Anita Huisman en Liny Toenders (e-mail: duurzaambeekcafe@gmail.com).

Uitgelicht

Digitale krant