Afbeelding
Foto: Stan Bons

Bouwplan De Heikant toe aan volgende fase

Algemeen

Foto: Stan Bons

GROESBEEK-DE HORST – De eerste fase van bouwplan De Heikant is vijf jaar geleden gestart met de bouw van 12 rijwoningen en een levensloopbestendige woning in de Marterstraat in het kerkdorp De Horst. De uitbreiding van het bouwplan kreeg toentertijd geen vervolg omdat de economische crisis zich aandiende en de woningmarkt instortte. Inmiddels vijf jaar later is het gehele plan wat aangepast omdat er minder belangstelling bleek te zijn voor een groot aantal levensloopbestendige woningen.

Onlangs heeft projectontwikkelaar Hofmans Vastgoed de vergunning gekregen voor de bouw van de tweede fase: vijf vrijstaande woningen gelegen aan de Reestraat met landelijk uitzicht (vanaf 409.500 euro), 8 twee-onder-één-kapwoningen met garage (vanaf 258.000 euro) en 3 luxe levensloopbestendige woningen (vanaf 249.500 euro). Inmiddels zijn de spade voor de eerste zeven woningen (4 twee-onder-één-kapwoningen en 3 levensloopbestendige woningen) al de grond in gegaan en zijn enkele van deze woningen door makelaarskantoor HV verkocht.

Rond de jaarwisseling zal ook de enige loods en kantoor van het voormalige bedrijf Hofei gesloopt gaan worden. Voor de jongere inwoners van De Horst betekent deze bouw dat zij wellicht in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Daarnaast hebben ook geïnteresseerden van buiten De Horst zich gemeld. Voor de natuurliefhebbers is bouwplan De Heikant een unieke locatie, de bewoners zitten op steenworp afstand van de schitterende wandelpaden langs De Groesbeek en de Leigraaf, midden in het groen. Ook het rijke verenigingsleven en de basisschool van De Horst zijn blij dat de bouw van De Heikant weer is hervat, mede door het dalende leden- en leerlingaantal dat zich aandient op termijn. Als het gehele bouwplan uitgevoerd wordt dan moeten er in de loop der jaren in totaal 91 woningen verrijzen in een kindvriendelijke wijk in de Marterstraat en de nieuw te ontwikkelen straat Veldzicht. Meer informatie en verkoopgegevens over het plan zijn te vinden op: www.bouwplandeheikant.nl.

Uitgelicht

Digitale krant