Afbeelding
Foto: Hans van der Woerd

Jong talent én topmusici bij de Mozart(k)ring Gelre-Niederrhein in 2018

Algemeen

REGIO - In 2018 komt Mozart(k)ring Gelre-Niederrhein met een zeer gevarieerd programma. Veel jonge talenten maken hun opwachting op de podia, maar ook topmusici van het Koninklijk Concertgebouworkest geven acte de présence.

Programma 2018

Zondag 4 februari Boxmeer

'Arkovsky Sextet' zes jonge strijkers spelen van W.A. Mozart het Grande Sestetto. Gebaseerd op het alom geliefde Sinfonia Concertante voor viool, altviool en orkest KV 364. Voorts werken van Brahms en Schönberg.

Zondag 15 april Kranenburg DL

“Tobias Borsboom Trio” pianotrio met Lidy Blijdorp en Piotr Jasiurkowski, muziek van Mozart o.a. het trio in G, KV 564. Voorts werken van Pärt, Jongen en Smetana.

Zondag 10 juni Malden

'Het Gelders Blaas Kwintet' met prachtige werken van Mozart zoals het Divertimento in Bes, KV 270, voorts muziek van Sweelinck, Haydn en Brahms.

Zondag 16 september Beek.

'Camerata RCO'. Topmusici van het Koninklijk Concertgebouworkest met werken van Hummel, Dvorák en van W.A. Mozart het wondermooie klarinetkwintet in A, KV 581.

Zondag 28 oktober Goch DL

'Leonhard Dering' jonge Duitse pianovirtuoos met werken van Mozart o.a. de Pianosonate nr. 15 in F, KV 533. Voorts muziek van Beethoven en Liszt.

Zondag 16 december Oosterbeek

'Cadiccia Ensemble' kwartet met schitterende werken van Beethoven en Mozart.

Aanvang concerten 15.00 uur

Lidmaatschap Mozart(k)ring 60 euro; samenwonenden 110 euro. Inlichtingen: 06 48862972; ptha.eerden@gmail.com; www.mozartkring.nl.

Uitgelicht

Digitale krant