Afbeelding

Vijf jubilarissen gehuldigd bij jubileumfeest vrouwenbeweging Leuth

Algemeen

Foto: Peter Hendriks

LEUTH – De Vrouwenbeweging Leuth heeft het afgelopen weekend haar 70-jarig bestaansfeest gevierd in De Vriendenkring. Op zich is het een bijzonder jubileum omdat de vrouwenbewegingen in diverse plaatsen al opgeheven zijn.

Aanwas komt er helaas niet bij, aldus voorzitter Petra Hubbers. "Jaren geleden hadden we nabij de honderd leden en daarvan zijn er momenteel nog maar 31 over. Zolang als wij van het bestuur doorgaan bestaan we nog steeds. De dames hebben de vrouwenbeweging niet meer nodig, omdat er voldoende andere activiteiten zijn en dat was vroeger wel anders. En wat de jeugd betreft is er tegenwoordig van alles te doen in de weekenden."

"Ik verwacht dat we het honderd jarig bestaan niet meer kunnen vieren, maar we gaan in ieder geval voor de 75", aldus Hubbers in haar toespraak. Burgemeester Slinkman was best trots op het doorzettingsvermogen van de bestuursleden. "Als je het ledenaantal ziet teruglopen en dan toch nog de schouders eronder zetten is bijzonder", aldus Slinkman. Hij liet weten over vijf jaar graag weer terug te willen komen. Tijdens het feest werden vijf jubilarissen gehuldigd door Petra Hubbers: Ger Vink 55 jaar, Ria Janssen 50 jaar, Diny van Megen 50 jaar, Annemarie Lamers 25 jaar en Tiny Seegers 25 jaar. Zij werden allen in de bloemetjes gezet en kregen ieder een persoonlijk cadeau.

Uitgelicht

Digitale krant