Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Verkeer had grootste moeite met heuvels in Groesbeek

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Het verkeer heeft zowel vrijdagavond als zondagmiddag de grootste moeite gehad met de heuvels vanwege de sneeuwval. Ondanks dat de firma Van Kesteren alle strooiploegen had ingezet waren er op diverse plaatsen in het heuveldorp files.

De files ontstonden omdat automobilisten de heuvels niet konden opkomen. Daardoor werd vrijdagavond al de Zevenheuvelenweg uit veiligheid voor alle verkeer afgesloten, omdat automobilisten geen kant meer op konden komen.

Zondagmiddag waren de problemen in heel Groesbeek door sneeuwval het geval. Op heuvels zoals de Herwendaalseweg, Pannenstraat, Molenweg en niet te vergeten de Zevenheuvelenweg kwamen automobilisten in de problemen. Omdat zij niet verder konden en door de gladheid slipte en zorgden de achteropkomende automobilisten voor files. Met diverse mankrachten werden de gestrande automobilisten weer op weg geholpen.

Mocht het door blijven sneeuwen dan zal ongetwijfeld de Zevenheuvelenweg weer worden afgesloten. Het was duidelijk zichtbaar welke automobilisten de banden al hadden verwisseld voor winterbanden, zij reden probleemloos de heuvels op. De jeugd had minder problemen met de sneeuwval; zij vermaakte zich met sleeën of hielden onderling een sneeuwballen gevecht zoals op de Rembrandtweg in Groesbeek.

Uitgelicht

Digitale krant