Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Vogelliefhebber uit Brabantse Zeeland Generaal Kampioen in Groesbeek

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK-BREEDEWEG – Afgelopen weekend werd onder grote belangstelling de 66ste internationale vogeltentoonstelling van De Groesbeekse Vogelvrienden officieel geopend door de waarnemend voorzitter Hans Kouws.

In verenigingsgebouw De Sleutel stonden liefst 450 vogelkooien met 449 vogels opgesteld. De zeven keurmeesters hebben er de handen aan vol hadden om de mooiste exemplaren van de kleurkanaries, postuur kanaries, tropen, Europese cultuurvogels en diverse soorten parkieten er uit te halen. Er waren inzendingen uit Sint-Antonius, Haps, Overasselt, Malden, Wijchen, Groesbeek en het Brabantse Zeeland. En door de inzendingen uit Duitsland: Goch, Nutterden, Bedburg Hau, Kleve en Kranenburg had de tentoonstelling een Internationaal tintje.

Er waren twee vogels die de kwalificatie uitmuntend van de keurmeesters hebben gekregen, wat bijna nooit voorkomt. De sijs van Theo Dinessen uit Overasselt en de Roodbuik Indische Nonpareil van Jo Manders uit Zeeland behaalde allebei het record aantal punten van 95. Dat is uitzonderlijk, liet voorzitter Kouws weten. De keurmeesters wezen uiteindelijk de sijs van Theo Dinessen aan die het bondskruis verdiend had. Hij was niet aanwezig. De voorzitter liet tenslotte voordat hij de tentoonstelling opende weten dat een van de acht vogels die waren ingezonden door Jan van Kessel een witband kruisbek na de keuring was overleden. De keurmeesters hadden de vogel het predicaat goud gegeven.

Uitgelicht

Digitale krant