Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Jubilarissen vogelliefhebbers gehuldigd

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK-BREEDEEWEG – Wim Theloosen, voorzitter van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers heeft voor de opening van de internationale vogeltentoonstelling in verenigingsgebouw De Sleutel drie jubilarissen met de bondsspeld vereerd.

Frans Eeren vanwege zijn 50 jaar lidmaatschap van De Groesbeekse Vogelvrienden en van de bond. Frans is een echte hobby kweker die zijn vogels niet heeft om te showen op tentoonstellingen. Hij is 33 jaar actief geweest binnen de vereniging. Ook bij het opbouwen van tentoonstellingen was Frans een onmisbare schakel, aldus Theloosen.
Marie Eeren-Rutten is liefst de vereniging 40 jaar trouw gebleven. Marie heeft al die jaren veel muskes gekweekt van kanaries tot tropen en kwartels. Met haar vogels is Marie menigmaal kampioen geweest. Ook is zij een onmisbare schakel als het gaat om de verkoop van loten bij tentoonstellingen en dergelijke; zij is zo de boekjes met loten kwijt. Ook zij kreeg naast de gebruikelijke bos bloemen een bondsspeld van de heer Theloosen.

Vervolgens was het Thé Janssen (Kobus) die de zilveren bondspeld op zijn revers kreeg opgespeld. Kobus staat bekend om het kweken van bastaards. Daarnaast is hij al vele jaren een trouwe hulp bij het voeren van de vogels tijdens de tentoonstellingen. Gerrie Janssen was ook 25 jaar lid, maar hij kon wegens omstandigheden niet aanwezig zijn.

Uitgelicht

Digitale krant