Afbeelding

WillyJansen uit Leuth wint reischeque met inleveren batterijen

Algemeen

LEUTH - Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inzamelt, maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. In september won Willy Jansen uit Leuth deze fantastische prijs. Hij gaat lekker een weekje met zijn vrouw naar de zon.

"We leveren al jaren onze lege batterijen in bij de supermarkt in Leuth. Eerst zonder briefje, maar een paar jaar geleden las ik dat je er mooie prijzen mee kunt winnen. Sindsdien doen we in elk zakje een briefje met onze gegevens. Je weet maar nooit. En inderdaad, een paar weken geleden belde mijn vrouw op m'n werk dat we de reischeque hadden gewonnen. Geweldig! We zijn er nog niet helemaal uit waar we naartoe gaan, maar een weekje Malta staat wel hoog op ons lijstje."


Stibat verloot elke maand één reischeque van 1000 euro, twee van 500,- en honderd Rode Pluimen (van 25 euro) onder inzamelaars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door tien lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt of de elektronicawinkel. De gerechtsdeurwaarder selecteert elke maand 103 gelukkige winnaars vanuit het batterijensorteercentrum in Lelystad.


Stibat organiseert als non-profitorganisatie de inzameling en recycling van lege batterijen in Nederland. In 1995 richtten batterijenproducenten en -importeurs Stibat op om aan de wettelijke inzamel- en recycleverplichtingen te voldoen. In twintig jaar tijd bouwde de stichting een landelijk dekkend inzamelnetwerk van ruim 24.000 inleverpunten op bij winkels en scholen. Dankzij dit netwerk en de samenwerking met professionele partners zamelt Stibat jaarlijks negen van de tien afgedankte batterijen gescheiden in. Stibat biedt dé oplossing voor het verantwoord inzamelen en recyclen van batterijen. Meer informatie staat op www.legebatterijen.nl.

Uitgelicht

Digitale krant