Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Pronkzitting nieuwe stijl Groesbeek slaat aan

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK - De traditionele pronkzitting die zaterdagavond voor de 15de maal plaats vond in De Mallemolen in Groesbeek is voor de eerste maal met een andere opzet van start gegaan. In de vorige edities zat Prins Ummenie met zijn gevolg op het podium alsmede een gelegenheids- of dweilorkest.

Ditmaal zaten de carnavalshoogheden gewoon in de zaal en werd de muziek verzorgd door de Groesbeekse Feestdj Mark. Ook stonden er vijf buutreedners op het programma te weten uit Deurne,Helmond, Hilvarenbeek, Udenhout en een uit Groesbeek. Buiten de twee Prinsen met hun gevolg waren er zo'n 100 mensen aanwezig waarbij ongetwijfeld een beroep werd gedaan op hun lachspieren.

De spits werd afgebeten door Hans van Baarschot uit Deurne die in zijn buut de relatieproblemen bloot legde met alle grappen en grollen van dien. Hij werd gevolgd door de schlager van Prins Ummenie de 58ste waarna Harm Wijnhoven er nog een schepje bovenop deed. De tweede buutreedner was Rob Scheepers uit Helmond die met zijn buut 'Theo van de Thuiszorg' ook de handen op elkaar wist te krijgen. Hierna was het de 22-jarige Prinsensenaat die hun schlager ten gehore bracht. De derde buutreedner was van eigen bodem: Jo Schoofs die als conciërge van De Mallemolen de zaal op een geweldige manier wist te boeien. Hij kreeg dan ook terecht een staande ovatie.

De dames 'Van Alles Wa' en de Prins van De Feestneus brachten enkele schlagers ten gehore, waarna Peter van de Maas als schoolmeester het podium besteeg. Ook hij presenteerde een geweldige buut en kreeg menigmaal de handen op elkaar. Als laatste kwam Ton Brekelmans uit Udenhout als verlegen jongen op het podium die een mooie buut had. Daarna was het duo 'Alt van Huus', die de geweldige avond afsloot met vijf nummers gevolgd door de finale van Feestdj Mark. Het was jammer dat er niet meer mensen hebben genoten van deze pronkzitting nieuwe stijl, want het was een fantastische avond.

Uitgelicht

Digitale krant