Afbeelding

Het gaat goed met de jeu de boulesafdeling Germania

Algemeen

GROESBEEK - De jeu de boulesafdeling van Germania gaat geweldig. Elke week van maandag tot en met vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur spelen circa twintig mensen op de mooie banen van Germania dit leuke spel.

Naast een individuele competitie overdag kan iedereen aan de bak die zich op Noord meldt. Men krijgt dan drie keer zonder enige verplichting de gelegenheid voor zichzelf uit te maken of men de sport leuk vindt. Naast het spelen van dit spel heeft de jeu de boulesafdeling naast een sportieve ook een maatschappelijke functie want het is een ontmoetingsplek waar mensen elkaar treffen en leuke contacten onderhouden. Voetbalclub heeft deze velden gefaciliteerd om vooral ook de oudere leden de gelegenheid te geven aan sport te doen. Mensen die enige tijd geleden zijn begonnen, zeggen er merkbaar fitter door te zijn geworden.

Naast de 'dagploeg' heeft de jeu de boulesafdeling de groep Alte Herren, het voormalige veteranenteam dat deze mogelijkheid heeft aangegrepen elkaar na hun actieve voetbalcarrière toch te blijven ontmoeten. Zij spelen elke zaterdag vanaf 17.00 uur. De wedstrijden worden in de zomer gespeeld op de prachtige jeu de boulesbanen van Germania en vanaf september tot en met maart indoor.

Na een spannend jaar waarin elke week wedstrijden werden gegooid, is John Kamps kampioen geworden. Hij bleef Theo Kersten en Gerrie Kamps voor die respectievelijk een tweede en derde plaats veroverden. Al voordat de laatste wedstrijd was gespeeld, was John Kamps niet meer in te halen. Verschillende ondergronden dus waardoor de spelers zich steeds weer moeten aanpassen. De volledige uitslag van het jaar 2017 is als volgt. Het totaal aantal gespeelde wedstrijden is 105 (35 bijeenkomsten met elk 3 wedstrijden). Daarnaast organiseert de Germania Afdeling van Germania elk jaar het Hemmie Sillessen toernooi en het kampioenschap tweetallen van de gemeente Berg en Dal.

1

John Kamps

179

2

Theo Kersten

162

3

Gerrie Kamps

152

4

Toon Sillessen

139

5

Wim Nillessen

138

6

Marie Janssen

131

7

Kees Heijmans

129

8

Theo Lenssen

116

9

Erik Giebels

95

10

Gieneke Gijtenbeek

95

Wilt u ook eens een balletje komen gooien, iedereen is van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur welkom op sportpark Noord. De koffie staat klaar.

Uitgelicht

Digitale krant