Herdenking Operatie Veritable

Algemeen

Herdenking

Operatie Veritable

GROESBEEK – Op donderdag 8 februari vindt op de Canadese Erebegraafplaats aan de Zevenheuvelenweg de jaarlijkse herdenking plaats van de Operatie Veritable 08-02-1945.

Om 10.45 uur worden de gasten op de ere begraafplaats ontvangen waarna om 11.00 uur de herdenking begint. Om 11.30 uur is de plechtigheid afgelopen en is er voor de aanwezigen koffie / thee. De organisatie is in handen van de Groesbeek Airborne Vrienden.

Eerste wedstrijd Groesbeeks Glorie

GROESBEEK - Op zaterdag 13 januari speelde Groesbeeks Glorie de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Dit betrof een thuiswedstrijd tegen Aristos dames 1 uit Best. Aristos staat momenteel één plaats hoger in de ranglijst. In de eerste helft van de competitie troffen de dames elkaar ook al, toen met een einduitslag van 20-14 in het voordeel van Aristos.

Afgelopen zaterdag opende de dames uit Best de score. Groesbeeks Glorie wist Aristos de eerste 15 minuten qua score goed bij te houden. Daarna kreeg Groesbeek het lastiger met scoren, terwijl Aristos de kansen wel bleef benutten. Zo keken de Groesbeekse dames binnen enkele minuten tegen een achterstand van 4-8 aan. Aan het eind van de eerste helft stond Aristos niet sterk in de verdediging. Groesbeek wist hier goed gebruik van te maken. Dit resulteerde in een ruststand van 9-10 in het voordeel van de uitploeg.

De tweede helft waren de teams weer aan elkaar gewaagd. De stand liep gelijk op. Een kwartier voor het eind wist Groesbeek voor de eerste keer op voorsprong te komen. Helaas werden aan de kant van Groesbeek de kansen op een grotere voorsprong meerdere keren gemist. Het was een zenuwslopende wedstrijd tot de laatste secondes. Waarbij de scheidsrechter meerdere malen aan beide kanten een twee minuten tijdstraf heeft gegeven. Toch bleef Groesbeek knokken tot het eind, dit leverde een gelijke stand op van 16-16. Op zaterdag 27 januari speelt Groesbeek uit tegen The Flyers in Wijchen om 18.10 uur.

Uitgelicht

Digitale krant