Sint-Maartenoptocht in Millingen

Algemeen

MILLINGEN - Afgelopen jaar is er in Millingen gebroken met een mooie traditie. Er was geen Sint-Maartenoptocht meer. Van diverse kanten waren geluiden te beluisteren dat het toch wel erg jammer was dat zo’n mooie traditie voor de kinderen uit ons dorpsbeeld zou verdwijnen.

Binnen de carnavalsvereniging De Deurdouwers bestaat er de commissie OFM (Oranje Festijn Millingen). Deze commissie organiseert al dertig jaar Koningsdag. Ook dit festijn is in belangrijke mate gericht op kinderen. Helemaal vreemd is het dus niet dat deze commissie het idee heeft geopperd om de Sint-Maartentraditie weer nieuw leven in te blazen. Het bestuur van De Deurdouwers heeft inmiddels de commissie groen licht gegeven om dit idee verder uit te werken.

"In goed overleg met de Sint-Martinusschool en met Renske Lentjes (die ook ideeën had om de traditie voort te zetten), kunnen we bij deze dan ook zeggen dat er in 2018 opnieuw een Sint Maarten optocht georganiseerd gaat worden. Te zijner tijd zullen we de Millingse dorpsgemeenschap hierover verder informeren."

Uitgelicht

Digitale krant