Logo gemeentenieuwsonline.nl
Biebrobot robin lost maatschappelijke problemen op (Foto: Foto: M van Esbroek
Biebrobot robin lost maatschappelijke problemen op (Foto: Foto: M van Esbroek (Foto: M van Esbroek)

Bibliotheek genomineerd op gebied van innovatief leren

NIJMEGEN - De Bibliotheek Gelderland Zuid is met haar educatieproject ‘Hackatons’ genomineerd voor de IPON Awards 2018 in de categorie: innovatie van het leren Award MBO. Directeur Bert Hogemans: “We hebben afgelopen jaar veel enthousiaste reacties gehad op dit project, deze nominatie is de kers op de taart.”

De Bibliotheek Gelderland Zuid presenteerde eind 2016 haar nieuwste aanwinsten: twee NAO-robots. Met deze robots zijn inmiddels educatieve programma’s ontwikkeld waar het onderwijs gebruik van kan maken. In één van de programma’s, de Hackatons, gaan leerlingen op zoek naar praktische oplossingen voor maatschappelijke problemen, waarbij sociale robots ingezet worden. Tijdens hun zoektocht leren ze onderzoeken, presenteren maar ook programmeren. Ook komt het ethische aspect van het gebruik van robots aan bod. Docent Verpleegkunde ROC Rijn IJssel Wim Schouten: “Samenvattend betekende de robot-hackathon vijf weken contextrijk leren en volop een beroep doen op de 21e-eeuwse vaardigheden.” Meer lezen over educatieactiviteiten van de bibliotheek in het voortgezet onderwijs? Kijk op www.obgz.nl/voortgezetonderwijs.

De IPON Awards worden geïnitieerd rondom alle gebieden van ICT binnen het onderwijs, te beoordelen op gebruik, originaliteit, ontwerp, toegankelijkheid en prijs. De professionele en onafhankelijke jury maakt de genomineerden bekend, hierna worden ze verder beoordeeld. Woensdag 7 februari is om 17:00 uur de uitreiking van de Awards en worden de winnaars bekend gemaakt in de jaarbeurs Utrecht.

Meer berichten