Op de foto lijsttrekker van de PvdA Berg en Dal, Lesley Albers. Het idee voor de Vrouwenavond is van haar afkomstig.(Foto: Flip Fransen)
Op de foto lijsttrekker van de PvdA Berg en Dal, Lesley Albers. Het idee voor de Vrouwenavond is van haar afkomstig.(Foto: Flip Fransen)

Vrouwenavond voor en door vrouwen uit Berg en Dal

Algemeen

Foto: Flip Fransen

BEEK - Donderdag 8 maart wordt een V.I.P.-avond georganiseerd: een avond voor en door vrouwen, van 20.00 uur tot 22.00 uur (locatie: Kulturhus te Beek, inloop vanaf 19.45 uur). Alle vrouwen uit de regio (jong en oud, lid of geen lid, wel of niet al politiek geïnteresseerd) zijn welkom. Een gezellig en inspirerend samenzijn.

De datum is niet toevallig gekozen, 8 maart is Internationale Vrouwendag. Een dag die wereldwijd wordt gevierd. En dus nu ook in Berg en Dal. Een dag die in het teken staat van thema's als solidariteit, economische zelfstandigheid en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld. In veel landen worden helaas de rechten van vrouwen en meisjes geschonden. Maar ook in Nederland bestaan nog verschillen. In het jaarlijkse onderzoek tussen 144 landen van de World Economic Forum naar de verschillen tussen mannen en vrouwen kwam in 2017 Nederland zelfs terecht op de 32e plek (!). Met name is verschil te zien in de politiek en maatschappelijke posities, economische zelfstandigheid en salaris. Hoe komt dit? Wat vinden wij (jij!) hiervan? En is dit eigenlijk 'erg'? We staan hierbij samen even stil.

Maar overal ter wereld staan altijd ook weer Powervrouwen op. Allen inspirerend om heel eigen en diverse redenen. Daarom zullen op deze V.I.P.-avond verhalen te horen zijn van vrouwen. Daarnaast kan worden meegedaan aan een workshop: een Proeverij (natuurvoeding, biologisch) of een workshop Puur, Passie en Power. Kortom, het belooft een veelzijdige, inspirerende en gezellige avond te worden.

Voorafgaand aanmelden heeft de voorkeur en kan via: bergendal@pvda.nl., graag voor 1 maart.

Uitgelicht

Digitale krant