Afbeelding

Groesbeek past bij Bikelife Sjef van Bergen de kleding voor de komende tocht

Algemeen

Foto: Wim Houben

GROESBEEK - In de vorige eeuw gingen ieder jaar de hausierers op pad om ver van huis bezems uit Groesbeek te verkopen. Ook in deze tijd zijn er nog Groesbekers die in het buitenland een bestaan proberen op te bouwen.

Een voorbeeld hiervan zijn Miranda Bons en Harold Lukassen die in Oostenrijk, in het mooie plaatsje Westendorf de Windau Lodge runnen. Echte Groesbekers die daar de mouwen opstropen en ver van huis een bestaan in de toeristische sector opbouwen. Dat bracht de organisatie van Giroesbeek op het idee om in 2018 vanuit de Windau Lodge in Oostenrijk terug naar Groesbeek te fietsen.

Home Ride

Zoals de planning nu is starten Lucie Godschalk, Piet Visser, Henk Godschalk, Sandra Bloks en Wim Houben 11 Mei bij de Windau Lodge in Westendorf Oostenrijk en hopen 19 mei binnen te komen bij Bikelife Sjef van Bergen in de Pannenstraat in Groesbeek.

Omdat we altijd een speciaal doel aan onze tocht willen verbinden, en toerisme en vakantievieren ook voor Groesbeek een speerpunt van formaat is hebben we voor onze komende tocht als goede doel gekozen voor Kindervakantiewerk Groesbeek. Zij organiseren al vijftig jaar een week waarin voor Groesbeekse kinderen allerhande activiteiten opgezet worden om samen een weekje lekker bezig te zijn. Een prima doel om voor te fietsen.

Zoals ieder jaar is het ook dit jaar weer mogelijk om de laatste etappe in zijn geheel, of vanaf de laatste halteplaats Motel Koolen in Velp (bij Grave) mee te fietsen. Meer informatie over onze tocht staat op Facebook: Giroesbeek.

Uitgelicht

Digitale krant