Groesbeeks Glorie verliest tegen koploper

GROESBEEK - Groesbeeks glorie dames 1 speelde afgelopen zaterdagavond een thuiswedstrijd tegen de koploper Avanti dames 1, uit Drunen. In de eerste helft van de competitie speelde de dames ook al tegen elkaar. Dit was toen een gelijkspel van 19-19. Ze wisten dat het een zware wedstrijd zou gaan worden.

Ondanks de stand hadden de Groesbeekse dames hoop om tegen de koploper wederom punten te pakken. Ze wisten als ze de verdediging net zo goed hadden staan als vorige keer dat er misschien wel wat te halen viel. De eerste helft ging het wederom gelijk op. Groesbeek Glorie bleef goed bij zodat Avanti niet ver kon uitlopen. Helaas stond de Groesbeekse verdediging niet zo sterk als dat ze hadden gehoopt. Door goed uitgespeelde kansen wist Avanti vanaf verschillende posities toch in de eerste helft een aantal punten op voorsprong komen. De ruststand was dan ook 9-14 in het voordeel van Avanti. In de rust was er afgesproken om de midden opbouwster vast te zetten. Helaas had dit te weinig resultaat. Juist hierdoor kwamen er veel gaten in de Groesbeekse verdediging. Avanti wist hier zowel vanuit de tweede lijn als de eerste lijn goed gebruik van te maken. Groesbeeks Glorie kreeg geen grip op het goede en snelle spel van Avanti. Toch bleven de dames knokken tot het eind. Wat resulteerde in een eindstand van 20-28 in het voordeel van Avanti. Volgende week spelen de dames een uitwedstrijd op zondag 25 februari. Ze spelen om 14.40 uur tegen de dames 3 van Tachos in Waalwijk.