Opnieuw winst voor Groesbeekse Boys

BREEDEWEG - Van de voorgaande vijf wedstrijden werden er vier door Groesbeekse Boys gewonnen. Afgelopen zondag wist het team opnieuw te winnen. Ditmaal werd Brakkenstein met 3-2 verslagen.

In de niet al te beste wedstrijd begonnen de gasten uit Nijmegen feller. Na tien minuten voetballen leverde dit een 0-1 stand op. Geleidelijk Groesbeekse Boys meer het initiatief en na een half uur voetballen werd vanuit een fraaie aanval de stand op gelijke hoogte gebracht. Sander Bisseling zette een aanval op en rondde uiteindelijk een voorzet van Niels Rutten met een rake kopbal af. Enkele minuten later kwam Groesbeekse Boys zelfs op voorsprong. Dave Kleijnen wist een penalty beheerst binnen te schuiven.

In de tweede helft had Groesbeekse Boys een duidelijk overwicht. Bram de Bruin en Dave Kleijen hadden hun vizier echter niet op scherp staan. Brakkenstein daarentegen deed het beter en wist een spaarzame aanval in een doelpunt om te zetten. Tien minuten voor het eindsignaal werd Dave Kleijnen matchwinnaar door een uittrap van doelman Jeffrey Hoogenbosch op een fraaie manier achter doelman Jordi Derks te werken. Maarten van de Burg had de wedstrijd definitief kunnen beslissen maar strandde op de Nijmeegse goalie.

Door deze nieuwe overwinning heeft Groesbeekse Boys zich stevig in de middenmoot genesteld. Daarnaast voert het de strijd om de tweede periodetitel aan. Zondag 25 februari komt Eldenia op bezoek. Deze tegenstander staat met drie punten achterstand tweede in de periodestrijd. Beide teams is er daarom alles aan gelegen om de winst naar zicht toe te trekken. De wedstrijd op sportpark Breedeweg begint om 14.00 uur.