Millingse dansgroepen succesvol in Berghem

Algemeen

MILLINGEN - Mocht het carnaval op aswoensdag voorbij zijn, voor de carnavalistische danssport gaat het nog even door. Zo waren de show- en gardedansgroepen van De Deurdouwers uit Millingen op 18 februari actief in het Noord Brabantse Berghem.

Daar vond een groot danstoernooi plaats voor garde- en showgroepen. Er deden 54 groepen aan dit toernooi mee. De dansgardes van de Deurdouwers hielden zich in dat geweld meer dan staande. "Onze mini’s (de jongsten van ons, die nog geen jaar in training zijn) wisten in hun categorie een derde prijs te bemachtigen. Een prima resultaat, ze glommen van geluk. Show- en dansgroep De Puppies (in leeftijd de middelste van onze drie dansgroepen) deden mee in de categorie gardedans en showdans. In de eerste categorie wonnen zij een tweede prijs en in de andere categorie gingen zij zelfs met de eerste prijs slepen.

Tot slot danste ode oudste groep De Rellebellen. Zij gingen zowel met hun showdans als met hun gardedans beide malen met de eerste prijs naar huis. Na een drukke zondag kwamen de deelnemers samen rond zes uur beladen met vijf bekers trots en voldaan thuis van een dagje wedstrijddansen. De Deurdouwers is trots op dit resultaat."

Uitgelicht

Digitale krant