(Foto: De Comm)
(Foto: De Comm)

Cor Jochoms stoot Bram Eshuis van de troon

Algemeen

Foto: De Comm

GROESBEEK – In café De Comm aan de Dorpsstraat in Groesbeek was het zondagmiddag rustiger als normaal, ten minste wat het geluid betrof. Dat had te maken met het officieuze WK Knoeste.

In totaal hadden zich 32 spelers aangemeld maar vier moesten vanwege de griep zich afmelden. De strijd om de vierde titel werd nu door 28 spelers, die exact wisten wat het kaartspel Knoeste inhield. Bram Eshuis die de derde editie van het WK Knoeste op zijn naam had gezet was niet in vorm of kreeg totaal de verkeerde kaarten. Hij moest ditmaal genoegen nemen met de een na laatste plaats en kreeg de meeste aantal Knoeste.

Alle deelnemer(ster)s moesten vijf rondes knoesten – een typisch oud-Groesbeeks kaartspel wat buiten Groesbeek niet of nauwelijks gespeeld wordt – daarna moesten de vier beste Knoesters tegen elkaar de finale ronde spelen. Door dit WK komen er doordeweeks steeds meer bezoekers die een partijtje Knoeste met elkaar gaan spelen, aldus Gerrie Janssen de uitbater van café De Comm. De uitslag was als volgt: 1e Cor Jochoms , 2e Bas Kuijpers , 3e Jan Vissers en 4e Titia Peters.

Uitgelicht

Digitale krant