(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Voormalige kippenschuur en caravanstalling maakt plaats voor woning in Groesbeek

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

BERG EN DAL - Het college heeft een positief besluit genomen omtrent de functieverandering van het perceel Cranenburgsestraat 39 in Groesbeek.

De eigenaar had een verzoek ingediend om de voormalige kippenschuur en later caravanstalling te slopen en daarvoor een burgerwoning te realiseren. Daarnaast wil de eigenaar zijn eigen woning uitbreiden met 65m2, terwijl hij het met maximaal 120 m2 mag uitbreiden. Nu het college positief is, kan de eigenaar het plan stedebouwkundig en landschappelijk verder uitwerken.

De bouw van een nieuwe woning past binnen de uitgangspunten van functieverandering zoals opgenomen in de Notitie functieverandering Buitengebied. De eigenaar wil in totaal 1.260m2 aan bebouwing slopen en voldoet daarmee aan de voorwaarde dat minstens 750 m2 aan bebouwing dient te worden gesloopt om een nieuwe woning te mogen toevoegen.

Het plan kan mogelijk worden gemaakt met een bestemmingsplanprocedure, waarbij de eigenaar het plan stedenbouwkundig en landschappelijk dienen uit te werken. Belangrijk in dit plan is de positionering van de nieuwe woning en bijbehorende bijgebouwen alsmede de landschappelijke inpassing van de locatie. Het uitgewerkte plan zal te zijner tijd opnieuw ter besluitvoering aan het college van burgemeester en wethouders worden voorgelegd.

Uitgelicht

Digitale krant