(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Team Sandra op de bres voor ALS

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK-WIJCHEN – Anke, Niek en Monique en Koen dat is momenteel het team Sandra dat is opgericht sinds in oktober 2017 bekend is geworden dat hun zus Sandra de diagnose ALS heeft gekregen. Dit nieuws sloeg bij hun in als een bom, temeer dat zes jaar geleden Sandra , Anke en Monique hun moeder en Niek en Koen hun schoonmoeder aan deze vreselijke ziekte hebben verloren.

Sandra heeft eens temeer ondervonden hoeveel haar moeder tijdens de 2,5 jaar heeft geleden omdat er geen medicijnen zijn tegen deze mens onwaardige ziekte. En nu zes jaar later is er nog steeds geen medicijn, wat hoognodig moet veranderen is het team van mening. Jaarlijks sterven er in Nederland 500 mensen aan de gevolgen van ALS en dat kan zo niet doorgaan, volgens Team Sandra. Dat heeft besloten zoveel mogelijk geld te genereren met als doel dat er een medicijn tegen deze ziekte wordt ontwikkeld.

Zelf streven zij naar 6.000 euro, maar zoals het er nu naar uit ziet wordt het bedrag veel groter. Momenteel zijn via facebook al enkele duizenden euro's binnen; de grote klapper moet ongetwijfeld nog komen. Het team beklimt op 31 mei de Franse Mont Ventoux van 1912 meter hoog. De mannen op de fiets, terwijl de vrouwen wandelend de top gaan bereiken, met een doel zoveel mogelijk geld voor ALS bij elkaar de lopen of te fietsen. Zij hopen dat boven aan de top Sandra hen zal onthalen.

In Wijchen en Groesbeek zijn al spontane acties gestart. Bij de Jan Linders supermarkten kan men het statiegeld doneren en fotografe Annelies van den Berg houdt op zaterdag 31 maart een fotoshoot in De Linde in Groesbeek waarvan een groot gedeelte van de opbrengst bestemd is voor Team Sandra. De AH-vestiging in winkelcentrum Bellevue heeft laten weten later ook mee te zullen doen met de statiegeld-actie. Mogelijk zal Sandra iets hebben aan al deze actie's voor medicijnen want deze ziekte zal en moet de wereld uit aldus Team Sandra. Ook doneren via de website Team Sandra is mogelijk. Via www.tourduals.nl kan men naar team Sandra en daar doneren.

Uitgelicht

Digitale krant