(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Historische kerk ware poptempel

Algemeen

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – Onder het motto 'Zin in Pop' moest men zondagmiddag in de historische protestantse kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek zijn. 'Zin in Pop werd voor de derde maal georganiseerd en komt eigenlijk voort uit een van de andere activiteiten waarmee de protestantse kerk zich momenteel profileert zoals de 'Preek van de Leek', waarbij de aanwezigen in de kerk luisteren naar een preek van veelal bekende Berg en Dallers.

Drie jaar geleden deed Mariëlle Poelen mee aan de preek en nu is ze koorbegeleidster van het gelegenheidskoor Zin in Pop. Het koor bracht vier nummers ten gehore: 'Stuck in the middle with you' van Steelers Wheal', 'Gib mir deine angst ' van Udo Jürgens, 'Hotel California' van The Eagles en het nummer 'I think I love you' van the Partridge Family.

Daarnaast werden er vier liederen gezamenlijk gezongen: 'Bad Moon Rising' van C.C. Revival, 'Somewhere between' van Tumble Weeds, 'Het leven danst Sirtaki' van Jan Smit en de derde editie van Zin in Pop werd afgesloten met de samenzang 'Top of the World' van de Carpenters.

Tussen de zang door werden er gesprekken gevoerd met de sportvrouw van Groesbeek Lara Baars en de eigenaar van de Kringloopwinkel in Groesbeek André Brouwer. Predikante Janneke Ruijs liet weten dat popmuziek en religie veel met elkaar gemeen hebben en was blij dat er 130 belangstellenden en koorleden op de derde editie van Zin in Pop af waren gekomen.

Uitgelicht

Digitale krant