Logo gemeentenieuwsonline.nl

Vrijwilligerswerk in Berg en Dal

REGIO - Vrijwilligerswerk is onmisbaar in onze huidige samenleving en wordt op veel plekken gedaan en/of gevraagd. Zo worden er mensen gezocht om iets voor ouderen te betekenen, om een gastvrouw of –heer functie te bekleden of om een voetbalteam te coachen. Het Vrijwilligerssteunpunt van gemeente Berg en Dal verzamelt alle vacatures uit de gemeente en bemiddelt potentiële vrijwilligers aan de organisatie die de vacature heeft geplaatst.

De Vacature die het Vrijwilligerssteunpunt deze keer uitlicht is: Maatje van een vrouw om te gaan zwemmen. Je wordt een maatje van een 49 jarige vrouw met een licht verstandelijk beperking uit Groesbeek. Je gaat haar begeleiden bij het zwemmen op dinsdagochtend en donderdagmiddag.

Je haalt haar thuis op en neemt, haar in de rolstoel mee naar zwembad de Lubbert, je ondersteunt haar met uit en aankleden en wacht daar een half uur tot ze klaar is met zwemmen. Met haar meezwemmen mag ook. Als je het leuk vindt kun je na het zwemmen nog een kop koffie samen drinken. Zwemtijden zijn van 11.00-12.00 op dinsdag en 14.00-14.30 op donderdag. Contactpersoon: Maaike Nawijn; info.vrijwilligers@pluryn.nl; 06 10116347

Bent u geïnspireerd geraakt om eens rond te kijken tussen de diverse vrijwilligersvacatures? Neem dan eens een kijkje op de vacaturebank van het Vrijwilligerssteunpunt Berg en Dal op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/bergendal.

Meer berichten