(Foto: Arrianne Kersten)

Switch'87 weet weer niet te winnen

MILLINGEN - Afgelopen zondag aan de bak tegen de nummer drie, Gemini D3 uit Elst. Met het hele team, want ook Marise was er bij.

We speelden een fantastische eerste set. Alles leek te kloppen. Hoge servicedruk, met een hele mooie serie van Niké, afwisselend aanvalspel van Ruth en Bo en een goede verdediging maakten dat het spel aantrekkelijk was om naar te kijken. Kristel en Josephine hadden het lastig op het midden tegenover het sterke blok van Gemini. Ondanks dat, wonnen we de set gemakkelijk, 25-17.

In de tweede set begonnen we (weer) te laat. We waren absoluut niet fel genoeg en we lieten Gemini het spel maken. Onze servicedruk was minder, maar dat was ook de verdienste van Gemini. Zij waren in de passing geschoven en konden nu veel meer ballen van ons oppakken. In de aanval lieten we het te vaak liggen. Met dezelfde cijfers als de eerste set verloren we de tweede.

Set drie begon als set twee, we kwamen op een achterstand. We moesten knokken om bij te blijven, maakten veel te veel fouten met onze service en aanvallend was het niet goed genoeg. Met de passing en verdediging, met LiberBo in de hoofdrol, was niets mis. Maar aan het net konden we niet afmaken, al kwamen we aan het eind sterk terug. De set ging verloren met 22-25.

De vierde set was niet goed. Weer kwamen we snel vijf punten achter, lieten steken vallen in de verdediging, hielden ons niet aan de afspraken met de aanval en service. Ook de wissels, Emmie en Adriënne, konden het tij niet meer keren. Het licht ging langzaam uit. We pakten heus nog wel een paar mooie punten, maar het was bij lange na niet genoeg. Met 16-25 op het telbord was de wedstrijd voorbij.