Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Rene Hendriks

KBO themamiddag: 'Wijs met medicijnen'

Foto: René Hendriks

BEEK - Donderdagmiddag 19 april om 14.30 uur is in hotel `t Spijker de themamiddag van de KBO Beek met de ZZG. Het thema ''Wijs met medicijnen' is actueel en daar springt de KBO Beek direct op in. Hennie en Anouk zijn ieders rots in de branding deze middag.

 

Miljoenen Nederlanders gebruiken dagelijks medicijnen, om snel beter te worden of om zo gezond mogelijk te blijven. Veel mensen zouden zonder medicatie niet goed kunnen functioneren. Het is van belang de medicijnen op de juiste manier te gebruiken. Bij ouderen verandert het lichaam, de spierkracht neemt af, huid wordt droger, botten brozer, en... elk lichaam reageert anders op medicijnen. Men krijgt eerder last van bijwerkingen. Juist medicijngebruik is dan ook heel belangrijk.

"Wat gaan wij doen deze middag? Samen kijken we naar het etiket op uw medicijndoosje, wat staat er op en waarom. De taak en de verantwoordelijkheid van de apotheker en hoe neemt u uw medicijnen in."

"Zoals altijd spellen wij een spelletje, waarin men zijn kennis kan testen en wat de wijkverpleging betekenen kan et betrekking tot ieders medicijneninname. Kortom, een boeiend onderwerp waar veel over te vertellen is en voor u de gelegenheid om al uw vragen te stellen. Natuurlijk ontvangen wij u met een kopje koffie of thee en in de pauze is er voor u een consumptie. Neemt u uw medicijnendozen mee, u krijgt alles over de inhoud te horen."

Meer berichten