Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Joop Verstraaten

PostNL verwijdert elf brievenbussen in gemeente

Foto: PostNL

BERG EN DAL – PostNL heeft middels een schrijven de inwoners van de gemeenten Berg en Dal, Lingewaard en Heumen laten weten dat met ingang van eind april een aantal brievenbussen zal worden verwijderd. Reden voor deze verandering is volgens PostNL dat er in Nederland steeds minder brieven worden verstuurd.

Brievenbussen die nauwelijks worden gebruikt worden verwijderd of verplaatst naar en druk bezochte en goed bereikbare locaties zoals supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk. Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet heeft voorgeschreven. De locaties zijn in nauw overleg met landelijke en regionale belangenorganisaties voor kwetsbare groepen vastgesteld. Gezamenlijk is gekeken of de brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven, ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Met uitzondering van Werkenrode, want daar wordt de brievenbus verwijderd. Op de brievenbussen die worden verwijderd of verplaatst, komt een melding te staan met een verwijzing naar postnl.nl/locatiewijzer voor de dichtstbijzijnde brievenbus.

In de gemeente Berg en Dal komen er in totaal 26 brievenbussen te staan waarin de ruim 34.000 inwoners hun post kwijt kunnen. Zij komen te staan op de volgende locaties:


Groesbeek: Van Nispenstraat 23, Kerkstraat 1, Bieseltsebaan 30, Nijmeegsebaan 31, Oude Kleefsebaan 172 , Margrietstraat 1, Pannenstraat 19, Abeelstraat 1, Tooropweg 1, Reestraat 2, Generaal Gavinstraat 1 en De Bats 2.
Heilig Landstichting: Rechterslaan 17.
Millingen: Heerbaan 45, Heerbaan 161, Heerbaan 130 en Nonnenkamp 88.
Berg en Dal: Bisschop Hamerlaan 8, Stollenbergweg 140.
Beek: Waterstraat 64 en Rijksstraatweg 257.
Ooij: Reinier van Ooiplein 23 en Ooijse Bandijk 74.
Erlecom: Erlecomsedam 40.
Leuth: Kerkplein 9.
Kekerdom: Weverstraat 44.

Meer berichten