Logo gemeentenieuwsonline.nl
Musica Temprana (Foto: Vera Rosenberg)
Musica Temprana (Foto: Vera Rosenberg) (Foto: Vera Rosenberg)

'Salva la fama y la gloria'

BEEK - Zaterdagavond 21 april treedt Música Temprana onder leiding van Adrián Rodríguez Van der Spoel op in de Sint-Bartholomaeuskerk in Beek. Op het programma staan liederen en instrumentale werken uit de in 1500 verschenen bundel 'Cancionero de Palacio'.

Aanvang 20:15 uur, toegang 23,00 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera De Postkoets in Beek (alleen contante betaling), Boekhandel Roelants in Nijmegen en via www.concertseriebeek.nl. Voor studenten tot en met 27 jaar en CJP is de toegangsprijs 10 euro. Reductiekaarten zijn, op vertoon van legitimatie, alleen verkrijgbaar bij de kassa in de kerk.

Música Temprana verkent repertoire uit de Renaissance en de Barok, niet alleen in Latijns-Amerika, maar ook vanuit bronnen van het toenmalige Spaanse wereldrijk. De musici van het ensemble zijn over het algemeen geworteld in de Latijns-Amerikaanse cultuur en staan daarmee telkens weer garant voor temperamentvolle uitvoeringen.

Salvo la Fama y la Gloria is een veelzijdig programma met volkse villancico’s, verfijnde cancions en heldhaftige romances. De liederen verhalen onder andere over een priester die alle vrouwen in de omgeving probeert te verleiden, over de slag om Granada en over een christelijke man die tegelijkertijd verliefd wordt op drie Moorse meisjes. De muziek is van componisten als Juan del Encina, Juan de Anchieta, Pedro de Lagarto en Juan de Triana. Met een rijke bezetting van vijf zangers, cornetto, trombones, blokfluit, vihuelas en harp laat Música Temprana deze voorbije wereld weer tot leven komen.

Meer berichten