Logo gemeentenieuwsonline.nl

Verenigingen en stichtingen Berg en Dal in actie

REGIO - Op initiatief van het project ‘Bewegen en meedoen in Ooij’ zijn drie stichtingen en verenigingen in de gemeente Berg en Dal gestart met de succesvolle cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’. Het doel is duidelijk: meer vrijwilligers werven voor de vereniging of organisatie. De deelnemende verenigingen en organisaties zijn korfbalvereniging SVO uit Ooij, Stichting Triangel en Schutterij Vriendenkring uit Leuth.


Vrijwilligerswerk is het fundament voor verenigingen en stichtingen in de regio. “Iedereen heeft het druk, maar iets doen voor je vereniging waarvan jezelf, je partner of je kinderen lid zijn, hoort erbij”, stelt cursusleider Roel Hazenberg van de Gelderse Sport Federatie vast. Hij vervolgt: “De vraag aan de leden of buurtbewoners is dan ook niet óf zij iets willen doen, maar wát zij willen doen. Een persoonlijke benadering is essentieel in het vinden van vrijwilligers. Hoe breder dat draagvlak is, des te gezonder een vereniging of organisatie is." Bestuursleden en vrijwilligers van de deelnemende partijen zullen in juni de cursus afronden.

Succesmethode
Met de succesmethode Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd helpt de GSF (sport)verenigingen en organisaties aan meer vrijwilligers. Ruim 165 verengingen en organisaties in Nederland hebben met succes de methode toegepast en het vrijwilligerstekort opgelost. Vandaar het predicaat 'succes gegarandeerd'. Gemiddeld blijkt meer dan 80 procent van de bevraagde personen bereid tot vrijwilligerswerk.        

Meer berichten