Afbeelding
Foto: Joop Verstraaten

Na bijna 30 jaar weer een cd-album van muziek uit Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK - In het najaar verschijnt er een derde verzameling van muziek uit het muzikale dorp Groesbeek.

De eerste lp onder de titel 'De Muzikale groeten uit Groesbeek' verscheen in 1984. De tweede lp/cd 'Groesbeek dorp vol muziek' werd vijf jaar later in 1989 uitgebracht en kreeg veel landelijke aandacht op radio en tv.

In oktober moet het derde album getiteld 'Groesbeek … Daar zit muziek in' gereed zijn en zal op een grootse wijze aan het publiek worden gepresenteerd. Het geheel is een initiatief van Huub Arents, die ook aan de cd-uitgave in 1989 heeft meegewerkt.

Anders dan de voorgaande uitgaves is er nu gekozen voor een groot aantal Groesbeekse artiesten in plaats van alleen maar orkesten. Mede natuurlijk ook omdat er vooral de laatste jaren veel orkesten zijn verdwenen. Wat overigens een algeheel landelijk verschijnsel is. Toezeggingen kwamen van musici uit verschillende muziekgenres, zodat het ongetwijfeld een zeer gevarieerd muziekproduct wordt van zwoele gitaarklanken tot smartlappen en waarbij ook onze 'bullensound' niet wordt vergeten. Op het album komen zo'n twintig in het Nederlands gezongen liedjes en enkele instrumentale muziekstukken te staan.

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan het samenstellen, componeren, schrijven en arrangeren van de liedjes. De eerste opnames gaan binnenkort beginnen. Deze vinden plaats in de opname studio van Will Geerling in Valkenburg, die reeds opnames maakte voor Ben Cramer, Jeroen van den Boom en Helen Liebers en veel anderen. De volgende artiesten geven hun medewerking: Alt van Huus – Theo Gerrits – Helen Liebers – Trudy Rikken – Gerry Liebers – Harm Wijnhoven – Hemmie Hermsen – William Smulders – Gerard Schoenmakers – Cor Kersten – Theo Peters & Wim Gerritzen – Hans Peter Weijers – Band Alles – Jaqueline Kemperman – Jan Janssen ( Galgenhei) – Frank Wijers – Smartlappenkoor Ocharm – Tonny Pouwels – New Leaf - History Sound.

Uniek Groesbeeks toeristisch geschenk

Een uit liefst zestien pagina's bestaand boekwerkje geeft ruime informatie over de artiesten met prachtige foto's, gemaakt op diverse toeristische plaatsen in Groesbeek door de Groesbeekse fotograaf Piet Spanjers. Dus tevens uitstekend geschikt als een Groesbeeks toeristisch geschenk. Het art-work wordt gedaan door Remi van Bergen, uitgever van onder andere Topic Berg en Dal. De cd zal landelijk uitgebracht gaan worden en bij vele radio– en televisiestations in Nederland en België onder de aandacht worden gebracht. Natuurlijk is hij ook verkrijgbaar bij alle download stations en te beluisteren op Spotify.

Uitgelicht

Digitale krant