(Foto: Peter Hendriks)
(Foto: Peter Hendriks)

Gasthuis Sint-Jan de Deo krijgt een nieuw jasje

Algemeen

Foto: Peter Hendriks

MILLINGEN - Gasthuis Sint-Jan de Deo gaat een nieuw tijdperk in. Het voormalige verzorgingshuis wordt gerenoveerd en getransformeerd naar een fijne woonomgeving voor senioren. Bij deze transformatie is het principe van ‘scheiden van wonen en zorg’ als belangrijk uitgangspunt genomen. Op 13 april werd door de heer Oliemeulen het bouwbord onthuld. Deze onthulling staat symbool voor de officiële start van de bouw op 16 april.

Op dit moment biedt het gasthuis zorg- en dienstverlening in de bestaande bouw aan 64 intramurale cliënten die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Daarnaast levert het gasthuis thuiszorg en verpleeghuiszorg in de aanleunwoningen die grenzen aan het gasthuis. In het nieuwe plan is het de bedoeling dat er in één vleugel ruimte gemaakt wordt voor zestien toekomstbestendige appartementen. Deze appartementen bevinden zich op de begane grond en eerste verdieping en hebben een oppervlakte van circa 60 m2. Daarnaast zijn er twee grotere appartementen van circa 80 m2. Verwacht wordt dat het totale complex in oktober opgeleverd wordt.

Estea ontwikkelt als zorgvastgoedexpert de renovatieplannen en gaat de zestien aparte appartementen verhuren aan individuele huurders, die zorg nodig hebben maar die zorg liever in hun eigen appartement willen ontvangen. De 29 studio’s voor zware zorg gaat het gasthuis huren van Estea.

Inmiddels is Estea de nieuwe eigenaar van het oude deel van het vastgoed van het gasthuis (de nieuwbouw blijft eigendom van het gasthuis zelf). Via www.woneninstjandedeo.nl kan men inschrijven voor het project.

Uitgelicht

Digitale krant