Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Joop Verstraaten

Wandelaars De Bosbesjes gastvrij ontvangen in het Duitse Schottheide

Foto: Joop Verstraaten

SCHOTTHEIDE – Van vele wandelaars die deelnamen aan de 26ste editie van de wandelmars georganiseerd door de Groesbeekse wandelsportvereniging De Bosbesjes hebben er ruim zeshonderd in Schottheide een gastvrij ontvangst gehad.

Voor de derde maal was er bij de Bürgerschütsverein Schottheide een controlepost waar in totaal vier afstanden moesten komen om hun wandelkaart te laten afstempelen. Om de wandelaars goed te kunnen ontvangen had de Schütsverein alles uit de kast gehaald. Vooral de oudere dames hadden liefst 36 taarten gebakken. De jongere dames zorgden ervoor dat de stukken taart aan de man werden gebracht.

De mannen hebben zich eveneens niet onbetuigd gelaten. Vrijdag zijn ze met z'n tienen begonnen om echte Duitse goulashsoep te maken en daarin zijn ze geslaagd. Ook de Duitse braadworsten waren van de partij en hadden gretig aftrek. Secretaris van schütsverein Marcus Peters (Prins Carnaval van Kranenburg) was ook in z'n nopjes. De wandelaars zijn allen enthousiast hoe ze hier in Schottheide ontvangen worden en dat is een goed teken, aldus Marcus. "Dit is mede te danken aan de vele vrijwilligers die zich nu al voor de derde maal inzetten om de wandelaars zo goed mogelijk naar de zin te maken en daar zijn ze nu ook weer in geslaagd", aldus Marcus.

Sjaak Pouwels voorzitter van De Bosbesjes was bijzonder tevreden over de Duitse ontvangst. 'Daar waren we ook niet bang voor gezien de twee eerdere edities." Voor de eerste maal was er voor de vijfkilometerlopers een nieuw rustpunt: de theetuin van Maja Groenen aan de Bruuk in Groesbeek.

Meer berichten