Logo gemeentenieuwsonline.nl

De Zwitserloot Dak Run: een sportief dagje uit!

GROESBEEK - Op zondag 3 juni is het zover, The Final Edition van de Zwitserloot Dak Run. The Final Edition. Nog één keer vlammen. Alle ingrediënten zijn hiervoor aanwezig; een bosrijk en autovrij parcours, het Axitraxi beweegparadijs, enthousiast publiek, een gezellige terras en een dj die zorgt voor vrolijke en opzwepende muziek voor de deelnemers.

Het hardloopfestijn voor heel de familie. Om 12.00 uur starten de eerste Runs en zijn de Axitraxi Kidspleinen geopend. Terwijl de vaders en moeders zich in het zweet rennen, kunnen de kinderen zich onder begeleiding, heerlijk uitleven op het Axitraxi Kidsplein. Hierna zijn de rollen omgedraaid. De kinderen gaan hardlopen en de ouders kunnen vanaf het terras genieten van de zwetende en vrolijke gezichtjes van de jonge talentjes. Kortom: de hele dag staat in het teken van sport en plezier!

Het parcours bestaat uit een ronde van 5 km en voert langs de mooiste plekken die het Groesbeekse bos te bieden heeft. De start en finish van alle afstanden zullen op de Houtlaan plaatsvinden. De deelnemers kunnen kiezen uit 1,5 of 10 km. De deelnemers worden tijdens hun rondjes aangemoedigd door een talrijk publiek.

De populaire Kids Run: De Kids Run is elk jaar weer het hoogtepunt van het evenement. Alle kinderen lopen een kilometer. Bij de finish ontvangen zij een Goodybag met natuurlijk een originele ZWD Run medaille. Tijdens het rennen ontvangen zij talloze aanmoedigingen van het publiek. Er staan 48 bekers klaar voor de winnaars. De deelname is gratis en er wordt gelopen voor het goede doel: 'de Zonnebloem'.

Racerunners: Dit jaar zijn de Racerunners; gehandicapte sporters, wederom van de partij. Zij zullen starten net voor de Kids Run. Een racerunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

De bedrijven Run: De hoeveelheid teams groeit gestaag. Het gezamenlijk neerzetten van een prestatie en de onderlinge concurrentie strijd, worden vaak genoemd als motivatie om deel te nemen.

Je kunt je inschrijven vanaf vijf personen. De beste drie prestaties tellen mee voor het klassement. Teambuilding pur sang! Voor info en inschrijving: www.zwitserlootdakrun.nl.

Meer berichten