Logo gemeentenieuwsonline.nl

Zes fietsen ontvreemd in De Horst

GROESBEEK – In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 mei hebben fietsendieven huisgehouden in het Groesbeekse kerkdorp De Horst.

Bij bakkerij Oomen aan de Reestraat hebben de dieven in een afgesloten schuur vier fietsen ontvreemd. De daders zijn via de achterkant van de bakkerij door een weiland gelopen, waarbij ze over tweehekken moesten klimmen om bij de schuur te komen. De daders zijn via dezelfde wei en de obstakels van de hekken er vandoor gegaan. "De diefstal moet gepleegd zijn tussen woensdagavond 23.00 en donderdagmorgen 03.00 uur, want toen ben ik weer brood gaan bakken", liet Guido Oomen desgevraagd weten.

De schade loopt in de duizenden euro's. Even verderop bij café Oomen eveneens aan de Reestraat zijn in dezelfde nacht ook fietsen ontvreemd. Ook hier zijn de daders via de achterkant door een weiland en langs de kerk bij de schuur gekomen en er met twee fietsen vandoor gegaan.

Bakker Guido ging donderdagmorgen toen hij de diefstal ontdekte in de wei kijken en ontdekte de sporen van de daders en trof aan de rand van de wei twee fietsen aan, die -wat later bleek- bij café Oomen ontvreemd waren en door de daders waren achtergelaten. Die beide fietsen zijn inmiddels weer bij de rechtmatige eigenaar terug. Er is van de diefstal aangifte gedaan bij de politie in Berg en Dal.

Meer berichten