Groesbeeks Gemengd Koor zingt over de liefde Liefde op z'n Frans

Algemeen

GROESBEEK - Groesbeeks Gemengd Koor heeft de afgelopen jaren in meerdere, verschillende talen voor een ieder gezongen. Dit jaar wordt in het Frans gezongen: GGK Chante L'Amour. Liederen over de liefde, maar in vele variëteiten. Klassiekers als “Sous le ciel de Paris” van Juliette Gréco (1951) en “la Mer” van Charles Trenet (1946).

Op het programma staat echter veel meer. Zoals een gezang van de Katharen, een sekte waarvan de laatste vier in 1329 verbrand zijn. Er is een loflied op de geliefde koning Henri IV, die bewondering oogstte om zijn prestaties in oorlog, liefde en drankgebruik. De Marseillaise met de oproep om ons uit liefde voor het vaderland te scharen onder bebloede banieren. Het koor zingt ook 'Après un Rêve' en 'Cantique de Jean Racine', bekende liederen van een van de grote Franse componisten, Fauré. En nog veel meer.

Kortom, een programma met werken uit vele eeuwen en in vele stijlen, die één ding gemeen hebben: liefde op z'n Frans. Het koor wordt bijgestaan door sopraan Claudia Wijers en tenor Emiel Hoefnagel. Beiden hebben vaker met het koor opgetreden.

De uitvoeringen zijn op:
Vrijdag 08 juni in De Mallemolen Groesbeek (aanvang 20:00 uur);
Zondag 17 juni in het Verenigingsgebouw Overasselt (aanvang 15:00 uur);
Vrijdag 28 september in het Kandinsky College Nijmegen (aanvang 20:00 uur).
De entree bedraagt tien euro.

Uitgelicht

Digitale krant