Mooie overwinning DVSG

GROESBEEK - DVSG speelde afgelopen zondag thuis tegen Aquila en Robin Klaasen staat in de basis als bewaker van de spits Conte Mamadou. Tim Nillessen begint ook in de basis als middenvelder. Vanaf het begin is het DVSG die aanvalt en kansen creëert.

Een mooi schot van Niek Derksen mist nog doel, Jens Liebers wordt bij een uitbraak nog van de bal gelopen. Als Aquila aan aanvallen toekomt, staat de verdediging goed. Er wordt geregeld voor de man gekomen om de bal te onderscheppen. Het is eigenlijk heel logisch dat DVSG na een half uur de 1-0 scoort door Jens Liebers. Tien minuten later krijgt DVSG een penalty wegens hands en scoort Menno Sillessen de 2-0.

Na rust verovert Niek Derksen in de 46e min voorin de bal en legt goed af op de vrijstaande Menno Sillessen die de 3-0 scoort. DVSG gaat met name voorin minder werken en daardoor komt Aquila meer aan aanvallen toe. In de 61e minuut krijgt Aquila een penalty en scoort Mamadou de 3-1. DVSG gaat weer meer voetballen en legt een aantal goede combinaties op de grasmat. Jammer dat enkelen daarvan niet afgrond werden met een doelpunt.

DVSG was deze wedstrijd een team dat hard voor elkaar werkte, waarin het verdedigend goed stond en de middenvelders Tim Nilessen en Tymen de Jong goed en vaak opstoomden. De wissels Niek en Roel Theunissen en tot slot Charl Jakobs zorgden voor de nieuwe energie die bij enkele spelers van DVSG op was. DVSG is vandaag de terechte winnaar en had met nog meer doelpunten kunnen winnen. Een prima teamprestatie van iedereen! Volgende week speelt DVSG uit tegen Kolping Dynamo en wellicht kan daar weer een puntje gepakt gaan worden.