Eindelijk weer winst voor Groesbeekse Boys

Algemeen

BREEDEWEG - Negen wedstrijden hebben de trouwe Groesbeekse Boys supporters moeten wachten voordat zij hun favoriete team de winst weer binnen hebben zien halen. In Haalderen werd thuisclub HAVO dik verdiend met 1-4 verslagen.

Van de voorgaande acht duels werden er vier verloren en vier keer werd gelijk gespeeld. Hierdoor was het team uit Breedeweg weggezakt tot net boven de gevarenzone. De overwinning geeft met nog twee wedstrijden te spelen moed, die nodig is om het seizoen op een goede wijze af te sluiten.

Groesbeekse Boys speelde in Haalderen eindelijk weer eens een goede wedstrijd. Vol overtuiging werden de persoonlijke duels aangegaan en de tegenstander onder druk gezet. Gedurende de gehele wedstrijd waren de bezoekers uit Groesbeek dan ook de bovenliggende partij en wisten goede kansen te creëren. Voor rust resulteerde dit in de openingstreffer van Bram de Bruin. Na de thee werd de voorsprong verder uitgebouwd door doelpunten van Dave Kleijnen (twee keer) en Sil Eikholt. De Groesbeekse organisatie stond de gehele wedstrijd stevig. Pas tegen het einde van de wedstrijd wist HAVO de sportieve eer te redden en werd Groesbeekse Boys goalie Jeffrey Hoogenbosch verslagen.

Groesbeekse Boys staat door de overwinning op plaats elf van de ranglijst. In de laatste twee wedstrijden van de competitie moet Groesbeekse Boys zich definitief veilig zien te spelen. Zondag 20 mei is daarvoor een eerste mogelijkheid. Op sportpark Breedeweg komt dan SC Millingen op bezoek voor de gemeentelijke derby. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

Uitgelicht

Digitale krant