Logo gemeentenieuwsonline.nl
(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Officiëel de laatste klus van wethouder Erik Weijers Felicitaties voor vijfjarige Repair Café Beek

Foto : Joop Verstraaten

BEEK – Het was zaterdagmiddag voorlopig de laatste officiële klus van wethouder Erik Weijers. Zaterdagmiddag was hij in het Kulturhus in Beek om het jubilerende Repair Café te feliciteren met het vijfjarig bestaan.

Volgens Weijers is een Repair Café het toppunt van duurzaamheid: 'niet weggooien maar laten repareren'. Hij prees dan ook de tien vrijwilliger(ster)s die nu al vijf jaar het Repair Café runnen en in stand houden. Het initiatief is van Ruud Janssen, die mede de elektrische apparaten voor zijn rekening neemt. In de afgelopen 5 jaar hebben liefst 1.275 mensen uit Beek en directe omgeving een bezoek gebracht aan het Repair Café dat in totaal 1.575 reparaties hebben aangeboden gekregen. Hierdoor hebben de vrijwilliger(ster)s veel apparaten en dergelijke van de afvalberg weten te redden.

Voor kleding kwam dit percentage gelukte reparaties uit op 97, fietsen op 86 en voor apparaten en overige aangeleverde spullen op 59 procent. Dankzij de vrijwillige bijdrage van de bezoekers kunnen de vrijwilligers koffie/thee en materialen aanschaffen, terwijl de lunch op de tweede zaterdag van de maand wordt gesponsord door enkele middenstanders uit Beek. De top 6 van de ingebrachte spullen zijn: 1. keukenapparatuur, 2. huishoudelijke apparatuur, 3. schemerlampen, 4. cd- en dvdspelers, 5. kleding en 6 fietsen.

Meer berichten