Logo gemeentenieuwsonline.nl
(Foto: Joop Verstraaten)
(Foto: Joop Verstraaten)

Plantenmarkt Werkenrode weer een groot succes

Foto: Joop Verstraaten

GROESBEEK – De vijftiende editie van de plantenmarkt bij de kas/kwekerij van Werkenrode is ook ditmaal een groot succes geworden.

Jaarlijks in het weekend voor moederdag houdt het REA-college bij de groenafdeling van Werkenrode een gezellige plantenmarkt waar diverse soorten perkgoed, gemengde hangpotten, bloeiende kuipplanten, snoeptomaten en snoepkomkommers te verkrijgen zijn. Eens per jaar verkopen de leerlingen – momenteel 25 – van de groenopleiding de zelfgekweekte planten samen met planten waar de leerlingen stage lopen.

Daarnaast wordt er gezorgd voor de nodige gezelligheid. Zo was koffiehuis en branderij Coffyn aanwezig met hun zelf gebrande koffie en thee van het Bloesem Theehuis. Voor de jeugd waren er huisgemaakte brownies en carrotcake. Het is ieder jaar een succes, weet Ronnie Peters de opleidingscoach te vertellen. Vrijdag stond er al een lange rij voor de kassa om af te rekenen en ook zaterdag wordt het erg druk. Op beide dagen komen in totaal enkele honderden kopers. De planten die dit jaar in zijn bij het publiek, zijn de tomatenplanten en het meisje-met-de-mooie-ogen. "Die zijn beide niet aan te slepen", aldus een zeer tevreden Peters.

Meer berichten